Felrakási segédlet

Poszter felrakási segédlet

A RAGASZTÓT A TERMÉK TARTALMAZZA!

Az univerzális keményítőragasztó kiváló minőségű szerves makromolekuláris anyagokból készül. Ideális bármilyen papír és strukturált poszterhez, nem szőtt és vinil poszterhez, tapétához. Könnyen alkalmazható, kiváló csúszási tulajdonságokkal, a pontos pozicionálás és a tartós eredmény érdekében. Ez egy költséghatékony univerzális tapéta ragasztó.

A poszterek tartalmaznak egy gyerekbarát ragasztót is mellékelve. A ragasztót vízzel kell összekeverni.

COMMODITY CODE/ ÁRUKKÓD - 3505 1050

A felhelyezés előtt mindenképpen olvassa el a használati utasítást, beleértve a festőket/mázolókat és a szakembereket is. Alaposan vizsgálja át a terméket (az esetleges hibák miatt) a felhelyezés előtt. Miután a termék felkerült a falra, a visszaküldés joga már érvénytelenné válhat. A helytelen felhelyezésből, illetve eltávolításból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

1. A falnak tisztának, száraznak, simának, szennyeződés - és pormentesnek kell lennie. Amennyiben frissen festett vagy tapétázott a fal, 4-6 hetet kell várni, mivel ilyen esetben a ragasztó lehet, hogy nem köt meg megfelelő módon. Ha a fal selyem (fényes) festékkel van lefestve, a felragasztás előtt a felületet dörzspapírral egyenetlenné kell tenni. A felhelyezés előtt tapétaalapozó használata ajánlott.

2. Használjunk ceruzát és vízszintezőt a csíkok egyenes felvitele érdekében.

3. Keverjük össze a tapétaragasztót; a port hideg vízbe szórva. Keverjük össze és várjunk 15 percet a térfogat megnövekedésére. Használat előtt újra keverjük át.

4.  Nem szőtt (fehér hátú) papír: A ragasztót a falra visszük fel, vékony, egyenletes rétegben (ecsettel vagy festőhengerrel) a ragasztás helyére. Ne kenjük be a fal teljes felületét, nehogy megszáradjon, mielőtt felhelyezzük az összes csíkot. Helyezzük a csíkokat a falra.

5. Azt javasoljuk, hogy 2 ember helyezze fel a csíkokat. Ne tépjük el és ne gyűrjük meg a papírt. A felhelyezés előtt ne hajtsuk össze a papírt.

6. A felhelyezés után, óvatosan simítsuk el a papírt egy gumihengerrel és távolítsuk el a levegőbuborékokat. Helyezzük fel a többi csíkot is, ügyelve a minta kialakítására.

7. Ezt a sorrendet javasoljuk. Ha szükséges, távolítsuk el a ragasztót enyhén nedves ruhával, ügyelve, hogy ne helyezzünk túl nagy nyomást a papírra.

8. Kb. 20 fokos állandó hőmérsékleten hagyjuk száradni 24 órán keresztül.
FONTOS : Csukjuk be az ablakokat és ajtókat, kapcsoljuk le a légkondicionálót és ventilátorokat, hogy elkerüljük a huzatot, mivel a túl gyors száradás eldeformálhatja, vagy megtörheti a papírt.

9. Amikor megszáradt, egy éles késsel és egyenes vágással távolítsuk el a többletet a széléről. Figyelem: Ha a papír még nedves, beszakadhat.

Az EU-n kívül: Vásárlói korlátozások miatt a ragasztóanyagot lehet, hogy a termék nem tartalmazza; ekkor, kérem, előre bekevert, vagy por állagú szabvány tapétaragasztót használjon és kövesse a keverési utasításokat. Ezt a legtöbb barkácsáruházban megvásárolhatja. Körülbelül 60 grammnyi porra lesz szüksége egy XXL méretű képhez.